AKA doporučuje státní správě: Nedělte zakázky a poskytněte skicovné

22. 7. 2024

Novinka

people-sitting-desk-working
Asociace komunikačních agentur vydává další doporučení zadavatelům z řad státní správy pro výběrová řízení zaměřená na komunikaci. Dělení zakázek na části s hodnotou pod 2 mil. Kč je v rozporu se zákonem a nesoutěžte na nejnižší cenu. Stejně poskytněte účastníkům řízení skicovné.

Nejen tato doporučení vzešla evaluace jednoho z klíčových projektů AKA – poradenství v rámci veřejných zakázek. V rámci něj se jednou ročně setkávají certifikovaní hodnotitelé, kteří pomáhají zadavatelům z veřejné i komerční sféry vybrat kvalitní dodavatele komunikačních projektů.

Podle členky AKA Lucie Češpivové Účast na roční evaluaci je podmínkou pro zapsání na seznam certifikovaných poradců při AKA. Je jedním ze základních předpokladů pro to, aby poskytované poradenství reflektovalo inovace, nové trendy, nové modely spolupráce, změny legislativy a další prvky kvality.

Doporučení AKA certifikovaným hodnotitelům v roce 2024 jsou zaměřena zejména na správné nastavení zadávacího řízení zadavatele v souladu se Zákonem o zadávání veřejných zakázek.

Každoroční setkání je pro poradce povinné a slouží ke shrnutí a předání zkušeností za předchozí období, k ověření kvality poradenství, k definování největších problémů v oblasti tendrů a pro přípravu hlavních doporučení jak pro zadavatele, tak i pro agentury.

Celou tiskovou zprávu si přečtěte zde 👉_2024_2207_AKA_TZ_Doporuceni_certifikovanym_hodnotitelum